Etätyömatka Toscanaan

Päätimme toteuttaa pitkäkestoisen haaveen tekemällä etätyömatkan ulkomaille. Päämääräksi valikoitui Toscanan viinitilan Cordellan villa. Lähdimme keskiviikkona matkaan ja lensimme Roomaan, josta vuokrasimme auton ja ajoimme 2,5 tuntia pohjoiseen Etelä-Toscanan Montalcinon alueelle, joka on tunnettu loistavista Brunello viineistään. Saavuimme perille vasta klo 11 illalla ja lämmitimme Helsingissä valmistetut ruoat. Viinitilan omistajat Aldo ja Maddalena Cordella toivottivat meidät tervetulleiksi vuoden 2013 Brunellolla sekä 2016 Rossolla.

Cordellan omistaja Maddalena perheineen ottivat meidät avosylin vastaan hyvin italialaiseen tyyliin.
Maisemat Montalcinossa ovat upeat.

Torstaina aloitimme etätyöt herkullisen aamupalan jälkeen. Iloksemme kaikkien etäyhteydet toimivat vaikkakin VPN-yhteydet aiheuttivat haasteita. Lounaan nautimme ihanassa Montalcinon 500-luvulla rakennetussa vanhassa kylässä. Työpäivän päätteeksi ajoimme Pienzan kylälle, joka oli lähes yhtä idyllinen, kuin Montalcino. Illallisen kokkasimme villassamme yhteisvoimin.

Montalcinossa kävelykokousten yhteydessä ehti myös nauttia maisemista.
Rypäleviljelyksiä silmänkantamattomiin.
Ajankohtamme Toscanan vierailulle oli täydellinen, sillä viinirypäleet olivat kypsät ja satokausi juuri alkamassa. Rypäleet olivat makeita kuin pienet karkit!

Perjantaina oli vuorossa ryhmätehtäviä, jotka toteutettiin kävely- ja uima-allaskokouksilla. Ryhmätehtävinä oli Profitcountin tulevaisuuden rakenne sekä toimivaan työyhteisöön liittyviä asioita, kuten mitkä asiat tukevat Profitcountin yhtenäistä tiimiä ja mitkä asiat puolestaan rajoittavat Profitcountin yhtenäistä tiimiä. Työpäivän päätteeksi oli vuorossa viinimaistelu Corte Pavonen viinitilalla. Illallinen nautittiin kirjaimellisesti Toscanan auringon ja auringonlaskun alla Cordeallassa, jossa viinituottaja ja loistava kokki Aldo oli valmistellut monipuolisen ja herkullisen menun.

Etätyöskentelyn yksi teemoista oli tiimityö ja sen vahvistaminen. Matkalla pohdimme ja listasimme asioita, jotka rajoittavat ja tukevat tiimimme toimintaa.
Corte Pavonen tilalla pääsimme tutustumaan viinikellariin.
Majoituspaikassamme Cordellan tilalla pääsimme myös tutustumaan viinituotantoon.
Brunelloa valmistetaan vain Montalcinon alueella Toscanassa. Kuvassa Corte Pavonen Brunello-pulloja, joilla on jo kunnioitettava ikä.
Perjantai-iltana saimme nauttia yksityisillallisen viineineen Cordellan tilalla.

Lauantaina ajoimme Roomaan, koska osa porukasta lensi takaisin Suomeen osan jäädessä viimeiseksi yöksi Roomaan. Sunnuntaina oli vuorossa nähtävyyksiä sekä Vatikaanin kokeminen sekä myöhäinen iltalento takaisin Suomeen.

Roomaan jäänyt porukka kävi tutustumassa Vatikaaniin. Ohessa tuli myös urheiltua, sillä kävellen matka oli puoli tuntia suuntaansa 30 asteen helteessä.

Lopputulosta voidaan pitää hyvänä. Vaikka etätyöskentely on hieman hitaampaa kuin työskentely toimistolla, hyötyjä on kuitenkin lukuisia. Luovuus ja ryhmädynamiikka pääsivät hyvin esille. Toimiva työyhteisö on elintärkeä ja kaikki lähtee tiimistä. Hyvä tiimi johtaa poikkeuksetta hyvään asiakastyytyväisyyteen, joka puolestaan johtaa liikevaihtokasvuun. Etätyömatka ulkomailla tukee tätä kokonaisuutta.