Kesä Profitcountilla

Millainen kesätyöpaikka tilitoimisto Profitcount on?

Siitä on nyt neljä kuukautta, kun tulin tilitoimisto Profitcountille kesätyöntekijäksi. Aika on kulunut käsittämättömän nopeasti ja halusinkin päivittää kesän aikana karttuneita ajatuksia ja fiiliksiä.

Tilitoimisto testasi koulussa saatuja oppeja

Viimeistelen vielä tradenomin opintojani Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa, ja Profitcount olikin ensimmäinen oman alani työpaikka. Heti kesän alusta lähtien pääsin käsiksi monipuolisiin työtehtäviin palkanlaskennan, kirjanpidon ja ostoreskontran merkeissä, ja yllätyinkin, kuinka monipuolisia ja erilaisia tehtäviä tilitoimisto tarjoaa.

Yllätyin myös, kuinka paljon pääsin kesän aikana harjoittelemaan koulussa oppimaani sekä näkemään esimerkiksi kirjanpidon pyörittämistä käytännössä. Oli myös ilo huomata, kuinka sain kesän aikana vastuuta omilla työalueilla sekä pääsin hoitamaan itsenäisesti monia eri tehtäviä.

Oma osaaminen näkyviin

Tilitoimisto antoi mahdollisuuden päästä näyttämään myös vahvuuksiani ja tuomaan esiin omaa osaamistani. Opiskelukieleni Haaga-Heliassa on englanti, ja käänsinkin esimerkiksi asiakaskommunikaatiota englannin kielelle. Pääsin myös hyödyntämään saksan kielen osaamistani tehdessämme alv-rekisteröinnin asiakkaallemme Saksaan.

Työyhteisö ja uudet työkaverit Profitcountilla olivat kuitenkin isoin osa kesääni. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien minut otettiin mukaan tiimin toimintaan ja yhteisiin projekteihin. Ilahduin, kuinka avoin työilmapiiri toimistollamme oli, ja kuinka työkaverit jaksoivat aina vastailla kysymyksiini ja selittää minulle uusia ja tuntemattomia asioita. Apua ongelmiin sai aina ja monesti projektit vaativatkin yhteistyön voimaa.

Perjantaiset viikkopalaverit olivat yksi viikon mukavimmista perinteistä. Silloin kävimme muun muassa läpi viikon asioita sekä suunnittelimme töiden jakamista, monia vitsejä ja fiilisten jakoa unohtamatta! Vietimme myös yhteisiä kesäpäiviä Meri-Helsinki-teemalla. Seikkailimme Isosaaressa ja illalla kajautimme lisäksi muutaman karaokebiisin.

Jatkoa luvassa

Syksyllä jatkan työskentelyä Profitcountilla osa-aikaisesti kolmena päivänä viikossa työstäen samalla opinnäytetyötäni. Idea opinnäytetyöhöni syntyi kesän aikana Markuksen kanssa ja se käsittelee yrittäjän palkka- ja osinkoratkaisua osakeyhtiössä.

Pirteää ja värikästä syksyn jatkoa!

Paula Väätänen