Palkanlaskennan kuulumisia liittyen vuodenvaihteeseen

Syksy on ohitettu ja joulu odottaa jo nurkan takana. Haluammekin nyt muistuttaa asiakkaitamme muutamasta palkanlaskentaan liittyvästä asiasta, jotka tulevat usein ajankohtaiseksi loppuvuonna.

Pian on taas se aika vuodesta, kun moni meistä haluaa muistaa työntekijöitämme lahjoin. Lahjojen antamisessa on kuitenkin hyvä muistaa muutama asia. Verovapaaksi hyväksyttävän vähäisen lahjan kuten joululahjan arvo voi olla enintään 100 euroa. Verovapaa lahja voi olla työnantajan valitsema esine, pääsylippu, palvelu tai yksilöity lahjakortti. Lahja tulisi tarjota kaikille työntekijöille, jotta se katsotaan verovapaaksi. Lisäksi on hyvä muistaa, että rahana tai rahaan verrattavana suorituksena annetut lahjat ovat kuitenkin aina työntekijän palkkaa, ja niistä on siis tehtävä ennakonpidätys.

Kun vuodenvaihde lähenee, on hyvä tarkistaa, onko tarvetta tilata muutosverokorttia loppuvuodelle. Huomaathan, että saamme palkanlaskennan vakituisten palkanlaskenta-asiakkaiden verokortit vuodelle 2022 suoraan Verohallinnolta, mutta mahdolliset muutosverokortit tulee edelleen toimittaa erikseen palkanlaskentaan.

Vuoden 2021 matkalaskut, toimita palkanlaskentaan matkalaskut, mikäli niitä on vielä tekemättä tai toimittamatta. Muista myös ilmoittaa viimeistään nyt palkanlaskentaa mahdolliset tiedot luontoiseduista, mikäli niistä ei ole tietoja palkkahallintoon aiemmin ilmoitettu tai mikäli tiedot ovat muuttuneet vuoden aikana. Mikäli haluat nostaa palkkaa vielä 2021 aikana, toimitathan palkkatiedot palkanlaskentaan 5 pankkipäivää ennen toivottua palkanmaksupäivää.

 

Talvisin terveisin,

Profitcount Oy:n Palkkatiimi