Profitcountin vuodenvaihteen lomat sekä palkanlaskennan tiedote

Vuosi lähenee loppuaan ja henkilökuntamme lomailee seuraavasti

Annukka: 23.12.2019 – 2.1.2020

Kata: 23 – 27.12.2019

Markus: 3.1. – 10.1.2020

Mikko 18 – 27.12.2019

Sanna 23 – 31.12.2019

 

Palkanlaskennan vuodenvaihteen tiedote

Muistattehan toimittaa meille kaikkien työntekijöiden vuoden 2020 verokortit viimeistään helmikuun palkkatietojen yhteydessä. Verokortit voi toimittaa meille sähköpostitse, mieluusti kootusti kaikilta työntekijöiltä.

 

Ensimmäinen vuosi tulorekisteri-ilmoitusten osalta rupeaa lähestymään loppuaan. Tulorekisterin myötä vuosi-ilmoitukset ovat jääneet historiaan lukuun ottamatta osingonjaon vuosi-ilmoituksia. Palkkatietojen käyttäjät kuten tapaturma- ja työeläkevakuutusyhtiöt sekä työllisyysrahasto saavat tiedot Tulorekisteristä.

 

Muistutuksena vielä, että palkat, päivärahat ja kilometrikorvaukset tulee ilmoittaa 5 kalenteripäivän kuluessa maksupäivästä tulorekisteriin. Vuoden 2020 alusta tulee voimaan sanktiomahdollisuus myöhässä tehdyistä tulorekisteri-ilmoituksista.

 

Järjestäytymättömien työnantajayritysten ei tarvitse periä ja tilittää ammattiyhdistysten jäsenmaksuja työntekijän puolesta. Huomaathan, että mikäli jäsenmaksuja ei tilitetä, on taloushallinnon kustannukset pienemmät. Olettehan työntekijöihinne ja meihin yhteydessä, mikäli ette enää halua vastata heidän puolestaan ay-tilityksistä. Työntekijälle tulee kuitenkin tarjota kohtuullinen aika käytännön asioiden hoitamiseksi.

 

Työaikalain uudistunut versio astuu voimaan vuoden 2020 alusta. Uudistunut laki (huomioikaa, että työsopimusehdot menevät lain edelle) mahdollistaa työaikapankin sekä joustotyömallin. Viikoittainen säännöllinen työaika ei saa kuitenkaan ylittää 48 tuntia. Huomaattehan, että näistä tulee tehdä työntekijöiden kanssa sopimukset.

 

  • Työaikapankki mahdollisuus tulee siis kaikille yrityksille, joissa on liukuva työaika otettu käyttöön. Työaikalain mukainen työaikapankki tulee kuitenkin tasata siten, että työaikapankki ei ylitä 180 tuntia tai työntekijän normaalia työaikaa vastaavaa 6 kuukauden työaikaa.
  • Joustotyömallin mukaisesti työntekijä voi määritellä, milloin tekee työt. Työmäärä tulee kuitenkin tasata siten, että säännöllinen työaika on enintään 40 tuntia viikossa neljän kuukauden jaksoissa. Joustotyöstä on mahdollista sopia vain, mikäli työntekijällä on mahdollisuus päättää vähintään puolet työajastaan sekä työskentely paikastaan.

 

Tarjoamamme mahdollisuuden palkkalaskelmien toimittamiseen työntekijöiden verkkopankkiin. Olethan meihin yhteydessä, mikäli teillä on halukkuutta ottaa verkkopalkkalaskelmat käyttöönne.

 

Mukavaa joulun odotusta ja onnellista uutta vuotta!

<3

Profittiimi